Mustafa: Bilfinger nije pokazao interesovanje za "Kosovo A"

Isa Mustafa
Izvor: lajmi.net

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da predstavnici Bilfingera nisu pokazali interesovanje za rekonstrukciju termoelektrane "Kosova A".

On je na svom Fejsbuku napisao da su sve što su predstavnici nemačke kompanije ponudili jeste predlog napisan na 15 do 20 stranica u Pauer pointu.

"Dok sam obavljao funkciju premijera, kancelarka Merkel je među važnim pitanjima istakla rekonstrukciju 'Kosova A' preko firme Bilfinger. Izrazio sam punu spremnost da razvijam ovaj projekat. Uz kancelarkino angažovanje, istog dana, u večernjim satima, organizovali smo sastanak sa predstavnicima Bilfingera u Berlinu. Zamolili smo ih da konkretizuju svoj predlog, cenu ulaganja, kapacitet i izvore finansiranja", kazao je Mustafa.

Kako je istakao, predstavnici Belfingera su obećali da će o ovom projektu  obavestiti kabinet premijera u roku od 15 dana, ali to nikada nisu učinili.

"Nemačka kompanija Bilfinger nije ponudila ništa više od 15-20 stranica u Pauer pointu. Ovo je istina o ovoj kompaniji i o galami koja se diže oko njenih ulaganja u rekonstrukciju Kosova A i koja je nastavljena danas u Skupštini. Imajući u vidu ekonomske veze sa Nemačkom i nemačku tehnologiju u proizvodnji električne energije na Kosovu, bili smo zainteresovani da zajedno sa njima realizujemo projekat, ali je kompanija Bilfinger pokazala potpunu nezainteresovanost. Nastavili smo sa Novim Kosovom“, napisao je Mustafa na Fejsbuku.