Poreska administracija Kosova zaplenila 500.000 evra

priština centar
Izvor: youtube printscreen

Poreska administracija Kosova je ove nedelje preduzela akcije na zapleni imovine poreskih obveznika koji nisu ispunili zakonske obaveze te institucije da blagovremeno isplate dugovanja i nisu reagovali na upozorenja da će se oduzimati imovina zbog neispunjenja poreskih obaveza.

Postupak oduzimanja je u saradnji sa Kosovskom policijom sproveden protiv šest poreskih obveznika po preliminarnom planu, dok vrednost oduzete robe i imovine iznosi 500.000 evra.

Kao rezultat mnogih intenzivnih aktivnosti koje ta institucija preduzima, došlo je do pozitivnog trenda smanjenja duga, što se odrazilo na povećanje prihoda Poreske administracije Kosova.

„Pored oduzimanja imovine, ta akcija će se proširiti i na naplatu svih obaveznih novčanih kazni koje su neizmirene“, navodi se u saopštenju Poreske administracije. 

Slične akcije će se nastaviti i narednih nekoliko dana, pa se svi dužnici pozivaju da izmire svoje poreske obaveze, kako ne bi došlo do prinudnih postupaka naplate.

Naš fokus ostaje na povećanju nivoa dobrovoljnog poštovanja poreskih obaveza, prema kosovskom poreskom zakonodavstvu, dodaje se u saopštenju.