Portparol KEDS-a: Kupio sam 10 metara drva, struja nije sigurna

Drva za ogrev
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Kosovske kompanije za distribuciju električne energije (KEDS) Viktor Bužala izjavio je da bi građani trebalo da razmotre alternativne oblike grejanja tokom zimske sezone i dodao da je on za svoju kuću kupio 10 metara drva, prenosi Ekonomija onlajn.

"Ko želi da ima sigurnost u grejanju kada temperature idu na -10 stepeni treba da kupi drva ili pronađe alternativne forme. Drva sam kupio u kući u selu, nisam još kupio ovde jer smo u pregovorima da postavimo Termokos, trebalo bi da bude lepo vreme ali nije bilo", rekao je on za T7.

Dodao je i da razmišlja da ako termokos ne bude radio da se vrati u šumu.

"Imam 10 metara drva u selu", rekao je Bužala.

Na Kosovu je letos bilo problema u snabdevanju električnom energijom, a vlasti u Prištini su prve u ovom delu Evrope uvele svakodnevne višesatne restrikcije struje.

Prošle nedelje KEDS je saopštio da je usled pada temperatura na Kosovu zabeležen porast potrošnje struje za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine i apelovao na građane da ne koriste struju za grejanje, navodeći da će rekordno povećanje potrošnje električne energije otežati rad elektroenergetskog sistema na Kosovu.

Tada je takođe apelovano na građane da pronađu alternative za grejanje, kako bi se lakše "pregurala zima".