Posle hapšenja Nagip Krasnići suspendovan, novi šef KEK Perparim Kabaši

Nagip Krasnići
Izvor: Reporteri

Upravni odbor Kosovske elektroenergetske korporacije doneo je danas odluku da odmah suspenduje nedavno uhapšenog izvršnog direktora Nagipa Krasnićija sa funkcije, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju kompanije na Fejsbuku, umesto Krasnićija, za vršioca dužnosti imenovan je Perparim Kabaši, trenutno direktor Centralne jedinice za planiranje i strategiju KEK.

„Na sastanku Upravnog odbora KEK, održanom danas donete su sledeće odluke: UO je doneo odluku o suspenziji glavnog izvršnog direktora Nagipa Krasnićija koja odmah stupa na snagu. Na mestu v.d. izvršnog direktora UO je imenovao Perparima Kabašija, trenutno direktora Centralne jedinice za planiranje i strategiju u KEK“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Kosovske energetske korporacije Nagip Krasnići uhapšen je u sredu pod sumnjom da je počinio tri krivična dela, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, trgovina uticajem i sukob interesa.

Privredni kriminal izvršio je upad u Krasnićijevu kancelariju u Prištini, kao i u dva stana u njegovom vlasništvu, gde su zaplenili raznu dokumentaciju u vezi sa slučajem.

Njemu je Osnovni sud u Prištini odredio meru jednomesečnog pritvora.  

Community Verified icon