Srđan Popović uručio opremu dobitnicima Help projekta

Uručenje donacije, Gračanica
Izvor: Opština Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predstavnici nemačke organizacije Help uručili su danas grantove u vidu opreme za osamnaest korisnika sa ciljem pokretanja i proširenja biznisa.

Ukupno 18 korisnika HELP grantova koji su ove godine stekli pravo na njih prema ranijem konkursu dobilo je opremu u vrednosti do dve hiljade evra za pokretanje i proširenje biznisa, saopštila je Info služba opštine Gračanica.

Opremu je dobitnicima uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je rekao da je ovo rezultat odlične saradnje sa nemačkom organizacijom ujedno dobitnicima poželevši uspešno poslovanje.

„Opština Gračanica nastaviće da radi na ovakvim aktivnostima jer to predstavlja jedan od ključnih faktora za razvoj naše opštine jer se tiče upošljavanja mladih ljudi i stvaranja uslova za samozapošljavanje. Razgovaramo sa još nekim organizacijama koje su zaintereovane za slične projekte. Što se nas tiče mi nastavljamo da radimo na podršci ljudima u jačanju biznisa“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je projekat veoma važan za ekonomski razvoj opštine. On je predstavnicima nemačke organizacije još jednom zahvalio na saradnji, a dobitnicima donacije poručio da opravdaju poverenje koje im je ukazano i profesionalno iskoriste mogućnost koja im je pružena.

Dobitnici grantova zadovoljni su što im je pružena šansa da pokrenu i razviju svoje mini biznise. Zahvaljuju opštini Gračanica i Helpu na pruženoj šansi.

Miloš Dejanović jedan je od dobitnika Help projekta. Bavi se stolarstvom i kaže da će mu ova pomoć veoma značiti u proširenju i usavršavanju zanata kojim se bavi već nekoliko godina.

Dragiša Кrstić bavi se se bravarstvom u svojoj samostalnoj zanatskoj radnji.

„Zahvaljujem se Help organizaciji i opštini Gračanica što su prepoznali značaj delatnosti kojom se bavim. Dobio sam veoma važnu opremu za moj rad koji podrazumeva izradu metalnih ograda kapija i svega onoga što se tiče bravarstva“, kazao je Кrstić.

Na konkursu koji je ranije početkom godine raspisan prijavilo se prema rečima menadžera projekta Slobodana Кostića oko 160 zainteresovanih i napornim radom i sistemskim procenama odabrano je njih 18.

Oni su nedavno potpisali ugovore a danas im je oprema zvanično i uručena. Кaže da je reč uglavnom o mladim nezaposlenim ljudima koji žive ovde sa porodicama ili planiraju da zasnuju porodice čvrsto opredeljeni da ovde ostanu.