Ugostitelji: Na političkim mitinzima hiljade ljudi, a nama brane da radimo

Ugostitelji
Izvor: Facebook

Predsednik Ugostiteljsko-turističke komore Kosova Hisen Sogojeva rekao je da je besmisleno da od ukupno 200 miliona evra namenjenih ekonomskom oporavku, samo tri miliona evra bude opredeljeno za ugostiteljski sektor, prenosi Ekonomija Onlajn.

On je naveo da je ta komora odbila dodeljena sredstva u iznosu od tri miliona evra, ukazavši da je 30.000 radnika ostalo bez posla u sektoru ugostiteljstva i turizma tokom pandemije.

"Posle sastanka koji smo imali sa Ministarstvom trgovine, obavešteni smo koliko će novca biti opredeljeno za sektor ugostiteljstva, turizam, hotelski sektor i videli smo da je izdvojeno samo tri miliona evra. Kada se uzme u obzi ukupan broj firmi koje pripadaju ovom sketoru, prizilazi da će svaka dobiti 175 evra. To je besmisleno i to ne možemo da prihvatimo. Dogovorili smo se da održimo sastanak sa predsednikom vlade", rekao je Sogojeva.

Sogojeva je naglasio da su gubici veliki i da je sektor ugostiteljstva i turizma najviše pogođen zbog preduzetih antikovid mera.

On je ukazao da se trenutno u vreme predizborne kampanje na mitizima i političkim skupovima okupljaju hiljade građana, kršeći svaku meru, a ugostiteljima je zabranjen rad i organizovanje slavlja i venčanja.

Sogojeva je dodao da će ugostitelji tražiti svoja prava i najavio i moguće proteste.