Vašington: Mali i Čadež sa izvršnim direktorom DFC Bolerom, kancelarija u Beogradu važna i za Prištinu

mali i čadež
Izvor: Facebook

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predsednik PKS Marko Čadež razgovarali su u Vašingtonu sa Adamom Bolerom, izvršnim direktorom američke Razvojne finansijske korporacije (DFC), prenosi Tanjug, a ovoj vest su značajno mesto dali danas i neki prištinski portali.

Delegacija Srbije je, u razgovorima u Vašingtonu, dogovorila da DFC otvori svoju kancelariju u Beogradu, koja će biti jedina takva u regionu, što je važno s obzirom da dovodi još veći broj investitora, daje kredibilnost procesa ekonomskog razvoja zemlje, pomaže kreditnom rejtingu, dovodi nove investitore.

"Ta agencija se obavezala da će obezebditi jeftine kredite za podršku malih i srednjih preduzeća", objasnio je ranije za Tanjug ministar Siniša Mali.

Reč je o organizaciji koja ima budžet od preko 60 milijardi evra i formirao ju je lično predsednik SAD.

Izvršni direktor američke Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja (DFC)  Adam Boler, istakao je da će ta organizacija podržati ekonomsku normalizaciju između Beograda i Prištine i otvoriti kancelariju u Beogradu.

"Međunarodna korporacija za finansiranje razvoja (DFC) će aktivno podržati ekonomsku normalizaciju između Srbije i Kosova putem američke ''Eksport-import'' banke (''Eksim'' banke) i korporacije ''Milenijum čelendž''.

DFC će otvoriti kancelariju u Beogradu da podrži ekonomski napredak", napisao je Boler na Tviteru, na srpskom jeziku.