Advokat Arsić: Dokazi odbrane se ignorišu, Đoković je nevin i to ćemo dokazati

Specijalno tuzilastvo Kosova.jpg
Izvor: Vesti.rs

Na vest da je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv Milorada Đokovića iz sela Vitomirica kod Peći, njegov branilac, advokat Vasilije Arsić kaže da optužnicu još uvek nije dobio, ali da će, kada se to bude dogodilo, uložiti zahtev za njeno odbacivanje.

„Optužnica je podignuta, jer Tužilaštvo ni u jednom slučaju u optužbama za ratne zločine nije odustalo od optužnice, to je njihova strategija, smatraju da imaju dovoljno dokaza, ali odbrana će da uloži zahtev za njeno odbacivanje“, kaže Arsić.

Ističe da je pre par dana sve dokaze o odbrani predstavio tužiocu.

„Tužilaštvo nije uzelo u obzir nijedan naš predlog, nego su samo plasirali svoje dokaze. Oni prihvataju samo svoje dokaze i to nije slučaj samo kod Đokovića, već kod svih osumnjičenih za ratne zločine. Dokazi odbrane se ignorišu“, dodaje Arsić.

Smatra da je optužnica tek sada podignuta jer ističe zakonski rok od godinu dana za njeno podizanje.

„Godinu dana je zakonski rok za podizanje optužnice, kada bi taj rok prošao istraga bi bila obustavljena. Oni su sada na osnovu dokaza kojima raspolažu, u polsednjem momentu pre isteka zakonskog roka podigli optužnicu“, kaže Arsić.

On dodaje da se Đoković nalazi u pritvoru u Podujevu, da se oseća beznadežno i da je vidno uplašen.

„Đoković je nevin, nije učinio to za šta ga terete, to će zajedno sa nama i dokazati“, navodi Arsić.

Naglašava da će optužnicu po dobijanju proučiti i uložiti prigovor.

Milorad Đoković je uhapšen 28. juna prošle godine zbog sumnje da je 1999. godine navodno učestvovao u ratnom zločinu.

Đoković je radio kao matičar u selu Goraždevac i nikada nije napuštao pećku opštinu, a bio je jedini Srbin koji je živeo u Vitomirici.