Alžirski mladić izboden nožem na Kosovu, traži od vlasti u svojoj zemlji da ga vrate kući

Mohamed Sousi
Izvor: GazzetaExpress

Mladi Alžirac Mohamed Sousi, koji je napadnut nožem na Kosovu i krije se od napadača traži od ministra inostranih poslova Alžira da ga vrati kući, javlja alžirski „Algerie 360“, prenosi Gazeta Ekspres.

Mohamed Sousi je , preko Turske, Grčke i Albanije ušao ilegalno u Evropu, a zatim se na Kosovu zaustavio zbog povrede koja mu je naneta nožem.

Sousi je zatražio pomoć od vlasti u svojoj zemlji, u kome je ispričao užas koji preživljava na Kosovu.

Rekao je da je zarobljen na Kosovu, da ne može da se kreće zbog zadobijenih povreda u napadu i da mu pomažu humanitarne organizacije.

Dodao je da je živ zahvaljujući pomoći grupe Alžiraca koja mu je donela voćni sok i sakrila ga, od napadača koji ga još uvek prate.

„Tražim od alžirskih vlasti da intervenišu i vrate me u zemlju. To je sve što tražim. Sve“, rekao je Sousi.

U poruci upućenoj ministru spoljnih poslova u Alžiru Sabri Boukadoumu Sousi je naveo da ne može više podneti okolnosti u kojima se nalazi.

„Molim ministra spoljnih poslova Boukadouma da me odvede kući, u ime Boga, jer to više ne mogu podneti“, naveo je Sousi.

 

Ja
25. Januar 2021.
Zar nevidite koje su zlocine na kosovu desi niko ih ne spreci tamo je dozvoljeno ubijati koga hoce i zele i ovaj jadni alzirac je pogodjen !!!!