Babin Most: Grafiti OVK na zgradi Doma kulture, vandali oštetili i dečije igralište

Babin Most - Dom kulture
Izvor: Kosovo Online

Nepoznati počinioci ispisali su u toku noći grafite OVK i OVK Kosova na zidu Doma kulture u multietničkom selu Babin Most kod Obilića i oštetili dečije igralište koje se nalazi u sklopu ovog objekta, potvrdio je za Kosovo Onlajn direktor škole “Milan Rakić”, Žarko Petrović.

Petrović kaže da su grafite ispisane na zidu seoskog Doma kulture, u sklopu koga se nalazi i zgrada tamošnje osnovne škole, uočili jutros po dolasku na posao.

“Jutros, kada smo došli na posao u 7 i 30, videli smo da su na zidu Doma kulture ispisani grafiti sa nazivom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Slučaj sam najpre prijavio Privremenom organu Opštine Obilić, kontaktirao kosovsku policiju i prijavio KFOR-u”, kaže direktor Petrović.

On je naveo da su vandali oštetili i dečije igralište koje se nalazi u sklopu Doma kulture, te da su iščupali i polomili metalne delove ljuljaški.

“Sve ovo je uznemirilo i decu i meštane Babinog Mosta, ali mi nastavu u školi nismo prekidali, smirili smo učenike i nastavljamo da radimo kao da se ništa nije dogodilo”, rekao je Petrović.

Nekada etnički čisto srpsko selo Babin Most kod Obilića broji 150 srpskih i 50 albanskih domaćinstava.