Bačena bomba na porodičnu kuću porodice Jovanović u Mogili kod Vitine

Bačena bomba na kuću Jovanovića kod Vitine
Izvor: Kosovo Online

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas je bačena ručna bomba koja pukom srećom nije eksplodirala, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako su naveli, Zoran je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu. 

"Nema summje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice", kažu iz Kancelarije za KiM.

Zoran u ovom etnički mešovitom selu okružen Albancima živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji, kako je navedeno u saopštenju, uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović.

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina i ispisivane su poruke mržnje.

I ovaj slučaj je, kako navode, prijavljen policiji, ali nažalost ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni. 

"Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim", saopštila je Kancelarija za KiM.