Čolaku: Ubistvo u Glođanu s predumišljajem, ubica profesionalac 

Fatmir Čolaku
Izvor: Ekonomia Online

Profesor kriminologije Fatmir Čolaku rekao je da se na osnovu tragova na mestu zločina i onoga što je do sada poznato o trostrukom ubistvu koje se dogodilo 26. novembra u Glođanu zaključuje da je počinilac ubistva profesionalac i da je zločin počinio s predumišljajem, prenosi Kljan Kosova. 

"Okolnosti govore da je ubica profesionalac. Trostruko ubistvo nije bilo trenutno, u smislu emocija. To je bio čin sa predumišljajem", rekao je Čolaku.

On je naveo da to zabrinjava, jer je pokazatelj kolektivne nesigurnosti, ali i naveo da je stopa zločina koje rasvetli kosovska policija ove godine, prema statistici, porasla za osam odsto. 

Čolaku kaže da ne veruje da je ubica bio sam i navodi da je imao podršku.

"Osumnjičeni je tako brzo pobegao sa mesta zločin i to pokazuje da se radi o pripremljenom činu, da je postojao neko ko ga je podržao da pobegne sa lica mesta i da ne ostavi tragove koji bi pomogli da se on identifikuje, a potom uhvati”, rekao je Čolaku. 

Povodom izjave premijera Aljbina Kurtija i nuđenja nagrade od 20.000 evra za informacije o napadaču, Čolaku navodi da je to praksa u mnogim zemljama kao podrška organima. 

U napadu na autobus 26. novembra, koji je saobraćao iz Đakovice za Glođane, nepoznata osoba pucala je iz kalašnjikova i tom prilikom ubila vozača autobusa i dva učenika, a jednog učenika ranila.