Đorović: Pretili su da će mi zapaliti kuću i ubiti i mene i psa

Kuća u Klini/ilustracija
Izvor: Kosovo Online/ilustracija/arhiva

Poznajem Albanca koji mi je pretio ubistvom i čije stado ovaca je bilo na mom imanju, kaže za Kosovo Onlajn Đorđija Đorović iz Drenovčića kod Kline, kome su juče u dva navrata pretili Albanci.

Incident se prvo dogodio na Đorovićevom imanju kada su ga dva Albanca upozorila da je linija do koje sme da prilazi seosko groblje.

“Poznajem jednog, to je moj komšija. Drugi Albanac kog ne poznajem rekao mi je: "Ubićemo i tebe i kuče ako pređeš ovo groblje. To je na stotinak metara od mog imanja”, precizira Đorović za Kosovo Onlajn.

Nakon toga su ti isti Albanci u večernjima satim došli do kuće gde stanuje i ponovo mu pretili ubistvom.

“Došli su do privatne kuće gde stanujem u Biči dok se ne završi gradnja kuće u Drenovčićima. Pretili su da će kuću da mi zapale i da će da me ubiju ako priđem svom imanju. Obavestio sam Kfor i policiju. Ne smem više da idem do svog imanja jer ne znam šta me čeka”, kazao je Đorović.

Đorović je jedini Srbin u Drenovčićima kod Kline i očekuje početak izgradnje kuće.

Kosovska policija za region Peći našem portalu za sad nije mogla da potvrdi da je došlo do incidenta i pretnji ubistvom iako je Đorović, prema njegovim rečima, obavestio Kfor i policiju. 

Službenik zadužen za medije Policije Kosova za region Peć Fadilj Gaši navodi u izjavi za Kosovo Online da nije prijavljen slučaj napada u Drenovcicima kod Kline ali da će poslati ekipu na teren. 

O ovom događaju javnost je prvi obavestio Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić koji je na Tviter nalogu napisao da je u selu Drenovčić u opštini Klina, na svom imanju, sekirom napadnut povratnik Đorđija Đorović.

“Albanci koji su ga napali su mu tom prilikom zapretili da ako ga ponovo vide na njegovom imanju da će mu ,odseći glavu kao jagnjetu’, napisao je Jevtić.

To je docnije za Kosovo Onlajn potvrdio i Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković rekavši da je do incidenta u selu Drenovčić došlo kada je pas u vlasništvu Đorđija Đorovića pojurio na ovce lokalnog Albanca koje su se nalazile na srpskim imanjima. Prema njegovim rečima, revoltirani Albanac zapretio je Đoroviću da će ubiti psa i njega.

“Ne znam koju reč da upotrebim da osudim takav postupak. Đorđija je stariji čovek i ovo je nepoštovanje ljudi i mimo svakog civilizovanog društva. Neverovatno je da neko preti čoveku da će da ga ubije, a stoku čuva na njegovom imanju", napomenu je Šarković.