Dosije tužioca: Detalji o osumnjičenima za silovanje 11-godišnje devojčicu u junu ove godine

Hapšenje
Izvor: Reporteri

Povodom jučerašnjeg hapšenja još šestorice osumnjičenih za silovanje 11-godišnje devojčice, u spisu tužilaštva se navodi da je 21. juna oko osam sati, maloletnicu silovao D.R. (23), da su osumnjičeni i žrtva stupili u kontakt preko društvenih mreža i dogovorili sastanak na lokaciji u Prištini, a zatim otišli ​​u motel, prenosi Reporteri.

Kako je juče saopštilo Osnovno tužilaštvo u Prištini, Odeljenje za maloletnike, u koordinaciji sa Kosovskom policijom slobode je lišeno šest osoba koji su, po nalogu tužioca, zadržani u pritovoru od 48 sati. Šestorica privedenih osumnjičeni su za izvršenje krivičnih dela trgovina ljudima, primoravanje žrtva na pružanje seksualnih usluga i silovanje.

Kako prenosi Kaldžo, u dosijeu tužilaštva navodi se da 23-godišnji D.R. maloletnicu odvezao automobilom u motel oko osam sati ujutro, a zatim je silovao.

U spisu se navodi da je okrivljeni znao da je žrtva maloletna. Pored krivičnog dela silovanja, osumnjičen je i za trgovinu ljudima jer je istog dana, odnosno 21. juna ujutro, doveo žrtvu u kontakt sa još dve osobe, B.S. (26) i G.S. (25). Nakon 23-godišnjaka, sumja se da su druga dvojica okrivljenih G.S. i B.S. istog dana koristili maloletnicu za seksualne usluge nakon što su sa njom stupili u kontakt preko D.R.

Prema tužilačkom dosijeu, svi osumnjičeni su istog dana seksualno iskorišćavali  i silovali maloletnicu, žrtvu trgovine ljudima, 

Drugi okrivljeni F.S. (22) osumnjičen je da je sa 11-godišnjakom stupio u kontakt preko društvenih mreža, a zatim su se upoznali i nastavili u motel. Dvadesetdvogodišnjak F.S. osumnjičen je za krivično delo silovanje, a Tužilaštvo ga tereti i za trgovinu ljudima, jer se sumnja da je za jedanaestogodišnjaku dogovarao sastanke sa drugim osobama radi seksualnih usluga.

Okrivljeni M.R. (21) osumnjičen je za seksualno iskorišćavanje maloletnika dok je sa žrtvom stupio u kontakt preko F.S, a osumnjičen je za seksualne usluge žrtve trgovine ljudima kao i krivično delo silovanje. On. je sreo žrtvu u Prištini, a zatim je otišao u motel, gde je navodno počinio krivično delo silovanja.

Inače, prošle sedmice je objavljeno da je devojčicu od 11 godina silovalo pet osoba. Osumnjičene je uhapsila policija i oni su zadržani u pritvoru.

U junu je prijavljen njen nastanak i doznalo se da je ona bila žrtva trgovine ljudima.