Dvojica muškaraca sa Kosova osuđeni u Švajcarskoj zbog pljački

Švajcarska
Izvor: Ekonomia Online

Dva građanina Kosova osuđeni su na sedam i pet i po godina zatvora i deportaciju u trajanju od 15 godina zbog pljačkih benzinskih pumpi u Švajcarskoj, prenosi Ljajmi.

U optužbi za pokušaj pljačke 16. septembra 2019. godine u Friku, navodi se da je glavni osumnjičeni, jedan od dvojice kosovskih optuženih, planirao pljačku i upravljao vozilom za bekstvo koje je bilo ukradeno.

Maskirani saučesnik je pretio zaposlenom oružjem, ali nakon što je službenik zatražio pomoć i uspeo da pobegne, dvojica pljačkaša su pobegla.

I pljačka počinjena na benzinskoj pumpi u Lasenstorfu u novembru 2019. godine izvedena je po sličnom obrascu - dvojica maskiranih muškaraca ušli su u prodavnicu nešto pre četiri sata ujutro. Osumnjičeni je nosio veliki čekić, a njegov saučesnik pištolj, pretili su službenici i oborili je na zemlju i sa benzinske pumpe odneli 5.000 franaka.

U optužnici su opisana i druga krivična dela. Državljanin Kosova, koji je bio glavni osumnjičeni pred sudijom, optužen je da je u svim pljačkama koje je počinio ukrao oko 750.000 franaka.

On je proglašen krivim za brojne pljačke, nekoliko pokušaja pljački i druga krivična dela i osuđen na sedam godina zatvora i deportaciju na 15 godina.

Drugookrivljeni je kažnjen sa pet godina i šest meseci zatvora i deporatciju iz Švajcarske na 15 godina.

Trećeoptuženi muškarac iz Bosne, koji je sarađivao sa njima, osuđen je na 18 meseci zatvora, od čega je polovina uslovna novčana kazna od 9.600 franaka.