Eksplozija plinske boce u Kičiću kod Južne Mitrovice, 13 povređenih sa opekotinama na lečenju u Prištini

Kosovska Policija -policijska traka
Izvor: Kosovo Online

U selu Kičić, kod južne Mitrovice, posle podne je došlo do eksplozije koju je prouzrokovala plinska boca u kući, a 13 povređenih sa opekotinama prebačeno je u Klinički centar Kosova u Prištini, preneo je Kljan Kosova.

Klinički centar Kosova saopštio je da je 13 pacijenata na lečenju od posledica opekotina.

Kako se navodi u saopštenju, pacijenti imaju opekotine drugog i trećeg stepena, na različitim delovima tela.

"Ekipa Hitne pomoći sastavljena od lekara specijalista različitih profila i medicinskih sestara leči svih 13 pacijenata. Četvoro njih su u operacionoj sali“, dodaju.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Bedri Hamza rekao je da su svi povređeni, prema njegovim informacijama, članovi iste porodice.

"Neki od njih imaju veći stepen povreda, a neki manji. Želim da su svi dobro i da budu van životne opasnosti, kao i brz oporavak", rekao je Hamza i zahvalio lekarima na izvanrednom radu i posvećenosti.

Povređene je u Kliničkom centru Kosova posetio i ministar zdravlja Arben Vitia.

Nešto ranije, Nita Mustafa, portparolka Regionalne bolnice u Južnoj Mitrovici, u koju su povređeni prvo prebačeni, rekla je da je povređeno 15 osoba, od kojih je 14 zadržano, dok je jedan od povređenih pušten kući.

"Primljeno je 15 osoba. Njih 14 je upućeno je na lečenje u Univerzitetskoj klinici u Prištini, dok je jedan pušten kući“, rekla je Mustafa.

Portparol Kosovske policije za region Južne Mitrovice Avni Zahiti izjavio da se prema prvim informacijama sumnja da je do eksplozije došlo nakon što je eksplodirala plinska boca, a da je povređeno 13 osoba.