Evakuisane tri porodice zbog požara u Leposaviću, policija sumnja na dotrajale elektoinstalacije

Požar, Belo Brdo
Izvor: Kosovo Online

Zbog požara koji je zahvatio tri stare stambene zgrade u selu Belo Brdo u opštini Leposavić, tri porodice su evakuisane, izjavio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

Radović je rekao da je, prema rečima očevidaca, uzrok požara najverovatnije stara elektroinstalacija i jak olujni vetar koji je duvao.

Prema njegovim rečima, policijska stanica Leposavić je juče oko 14.30 dobila informaciju da je u selu Belo Brdo izbio požar koji je zahvatio stambeni objekat.

“Patrola je izašla na lice mesta gde je zatekla vatrogasnu jedinicu koja je radila na gašenju požara. Požar je zahvatio tri stare stambene zgrade u vlasništvu RMHK Trepča. Prema informacijama sa terena, u zgradi su živele tri porodice koje su evakuisane na bezbedno mesto”, rekao je Radović.

O slučaju je obavešten protivpožarni inspektor, rekao je policijski portparol.

On je dodao da još nema informacija o tome kolika je materijalna šteta pričinjena u požaru.

Jak vetar koji je juče tokom celog dana duvao u podnožju Kopaonika oštetio je dalekovod koji je izazvao požar na stambenoj zgradi u Rudarskom naselju Belo Brdo kod Leposavića. Vatrena stihija unuštila je četiri stana u kojima su živele tri porodice. Nije bilo ljudskih žrtava.