Filipović: Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović

advokat jovana Filipović
Izvor: Kosovo Online

Zahtev za odbacivanje optužnice protiv Silvane Arsović i prigovor na dokaze u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koji je podnela odbrana je odbijen, izjavila je advokatica odbrane Jovana Filipović, prenosi RTV Kim.

Prema novoj, trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, Silvana Arsović je optužena da je izvršila krivično delo organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo i zloupotrebu službenog položaja.

Pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini pre mese dana održan je pripremni pretres u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Optuženi: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović izjasnili su se da nisu krivi za učestvovanje u krivičnom delu ubistva.

Nakon što se Silvana Arsović izjasnila da nije kriva, njena odbrana je uložila zahtev za odbacivanje optužnice. Kako je za RTV Kim rekla njena braniteljka Jovana Filipović iz suda je stiglo rešenje kojim se odbijaju kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice i progovor na dokaze.

Optužnica je neosnovana i bez dokaza, smatra Filipovićeva.

„S obzirom da smo uložili zahtev na odbacivanje optužnice smatramo da optužnica nema elemenata koji su neophodni da bi kao takva ostala na pravnoj snazi i da se po njoj postupa", poručila je ona.

Advokatica Filipović ističe da imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, tek nakon što im rešenje bude dostavljenom na srpskom jeziku, u roku od pet dana.

Ja
01. April 2021.
Nista da se neveruje albanskom sudu sve lazu i u svemu sve dok ne nadjete pravog krivca ili ubicu !!!!!!!