Filipović: Podneta krivična prijava protiv sina Nenada Rašića

Advokat Jovana Filipović sa pretučenim dečacima
Izvor: Kosovo Online

Advokat maloletnog I.M. Jovana Filipović podnela je tužbu protiv N.R., sina predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića, zbog nanošenja telesnih povreda u tuči u Lapljem Selu kada je, kako je navela, njen klijent zadobio povrede u predelu glave i bio na bolničkom lečenju.

Filipović je istakla da su tek danas saznali da je I.M osumnjičeno lice i da se postupak protiv njega vodi pred Osnovnom sudom u Prištini.

„ Mi smo danas podneli krivičnu prijavu protiv N.R. zbog nanošenje telesnih povreda I.M. koji je bio na bolničkom lečenju zbog povreda u predelu glave koje je zadobio od strane N.R.  I.M je sve vreme držao ruke u džepovima dok su njih dvojica razgovarali, što se može potvrditi iz snimaka koje su dostavljeni iz navoda tužilaštva, na osnovu kojeg je došlo do pritvora ovih sedmoro lica. Ja se nadam da će tužilaštvo i organi gonjenja da jednako obrate pažnju na obe krivične prijave i da u oba slučaja dođe do pravnog rasvetljenja. Nadam se da slučaj neće dobiti političku konotaciju kao što je to do sada bilo“, izjavila je Filipović.

Branilac maloletnog I.M je kazala da njen klijent dobija preteće poruke putem Instagrama i da je o tome obaveštena policija.

Ona je dodala da Apelacioni sud još uvek nije zasedao o odluci Osnovnog suda u Gračanici kojom je sedmorci mladića određena mera pritvora od trideset dana.

“Prema nezvaničnim podacima koje sam saznala još troje branilaca nije uložilo žalbu. Moguće je da su uložili i poslali putem pošte i zbog toga žalbe nisu stigle sudu. U svakom slučaju predmet je i dalje pred Osnovnim sudom u Gračanici i nije prosleđena odluka Apelacionom sudu. Nakon što bude prosleđena žalba, Apelacioni sud može da donese svoju odluku", objasnila je Filipović.

 Šesto veče zaredom, prijatelji pritvorenih mladića , roditelji i rodbina održali su mirni protest ispred policijske stanice u Gračanici sa zahtevom da se uhapšeni brane sa slobode.

Kmf
02. Mart 2021.
Rašić Albanac