Filipović: Suđenje Nikoli Nedeljkoviću odloženo za 6. septembar

Jovana Filipović
Izvor: Kosovo Online

Suđenje Nikoli Nedeljkoviću, koji je 28. juna uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti", odloženo je za 6. septembar zbog izostanka trećeg svedoka Tužilaštva, rekla je za Kosovo onlajn Jovana Filipović, nakon što je danas u Osnovnom sudu u Prištini prekinut glavni pretres.

Filipović je navela da su dva svedoka Tužilaštva na današnjem pretresu rekla da su čuli da je Nedeljković navodno uzvikivao reči koje mu se stavljaju na teret. 

Ona je dodala da je zbog propusta Tužilaštva, suđenje odloženo za 6. septembar.

"Na današnjem glavnom pretresu saslušana su dva svedoka Tužilaštva i ono što je zabrinjavajuće je da su svedoci samo čuli da je Nikola uzvikivao reči koje mu se optužnicom stavljaju na teret, ali da i pored svih tehničkih mogućnosti to nisu snimili. Pored toga, Tužilaštvo i Sud su učinili ozbiljan propust time što nisu obezbedili prisustvo trećeg svedoka, i upravo iz tog razloga je današnje ročište odloženo i naredno je zakazano za 6. septembar", istakla je Filipović.

Ona je rekla da se Nedeljković oseća dobro, da je svestan šta se dešava, i dodala da, uprkos meri pritvora, mladić ne želi da prizna krivično delo i da se izjasnio da nije kriv.