Filipović: Svedok protiv Arsića promenio svoj iskaz u odnosu na izjavu koju je dao u policiji

Arsić
Izvor: Kosovo Online

Pred Specijalnim Tužilaštvom u Prištini završeno je davanje iskaza Artana Krasnićija u slučaju koji se vodi protiv Duška Arsića, koji se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Butovce.

Postupak uzimanja iskaza trajao je više sati.

Advokat optuženog Arsića, Jovana Filipović je nakon završenog iskaza Krasnićija istakla da je svedok dao drugačije izjave u odnosu na one koje je davao u policiji.

"Menjao je svoje iskaze, a mi kao odbrana sumnjamo u celokupan predmet i nadamo se da će tužilac sprovesti dobru istragu, jer jedino dobra istraga u ovom slučaju može pokazati da je Duško Arsić nevin", poručila je Filipovićeva.

Ona je napomenula da je Duško Arsić radi zaštite imovine na Kosovu podneo tužbu sudu 20. septembra, a Artan Krasnići je svoju izjavu policiji dao samo tri dana kasnije, 23. septembra ove godine.

"Imovina Arsića se trenutno vodi na ime - Bedri Priština. Dušku Arsiću je prećeno, on nije osoba koja gaji mržu prema albanskom stanovništvu, čak je bio i oženjen Albankom", dodala je advokatica Filipović.

Simptomatično je i to, kako kaže advokatica, da je Arsić dato državljanstvo Kosova, pre desetak dana kada je uhapšen. 

"Kako je moguće da neko bude podoban i dobije državljanstvo, a istog dana kad preda za ličnu kartu bude uhapšen", pita se advokatica Filipović.

Arsić je uhapšen 8. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.