Gazeta Ekspres: Mađuni podneo ostavku zbog poziva iz Haga

Madžuni
Izvor: Facebook

Izvori iz lista Gazeta Ekspres ukazuju da je Špend Mađuni napustio Kosovsku informativnu agneciju (KIA) zbog poziva Specijalnog suda u Hagu, pri čemu taj poziv nema nikakve veze sa OVK.

Kako javlja Gazeta Ekspres, do poziva je došlo zbog curenja osetljivih informacija iz KIA, a koje se odnose na Specijalni sud.

Mađuni je napustio KIA dan pre nego što je lider DPK Kadri Veselji objavio da je dobio poziv tog suda.

Mađuni je u sredu podneo ostavku na mesto šefa Kosovske informativne agencije, koju je predao predsedniku Vlade Kosova u ostavci Ramušu Haradinaju, a Haradinajeva jučerašnja objava nije precizirala razlog njegove ostavke, podseća se u tekstu.

Izvori lista Gazeta Ekspres navode da je Špend Mađuni podneo ostavku nakon što ga je Specijalni sud pozvao zbog curenja informacija vezanih za delokrug rada tog suda.

Da bi ovo potvrdio, Ekpres je pokušao kontaktirati Mađunija tokom dana, ali on nije bio dostupan. Uvidevši to, novine su takođe slale pitanja na adresu Kosovske informativne agencije, ali odgovor nije dobijen.

Međutim, pojavljuju se različiti scenariji zbog čega je Mađuni mogao biti „nateran“ da podnese ostavku.

Kako je Haradinaj izjavio na konferenciji za novinare, Mađuni je otišao sa mesta šefa KIA zbog zdravstvenih razloga, podseća se dalje u tekstu.

„Uveravam vas da je njegov rad u službi zemlje dragocen. Špend Mađuni je od mene, ali i od saveznika koji rade isti posao ocenjen najvišom ocenom. Motivisao ga je njegov lični razlog, a to je zdravstveni razlog, što poštujem“, rekao je Haradinaj danas na konferenciji za novinare.