Gnjilane: Uhapšeni otac i sin, švercovali injekcije protiv zgrušavanja krvi

Gnjlane: Šverc injekcija
Izvor: Gazeta Express

Kosovska policija uhapsila je sinoć oca i sina u selu Brasaljce kod Gnjilana, zbog šverca injekcija protiv zgrušavanja krvi iz Severne Makedonije na Kosovo, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, oduzeta roba poslata je a carinski terminal, a osumnjičeni odlukom tužioca poslati u pritvor.

"U selu Brasaljce u opštini Gnjilane osumnjičeni muškarac sa Kosova uhapšen je nakon kontrole vozila kojim je ilegalno prevozio injekcije iz Severne Makedonije. Sumnja se da je još jedan muškarac umešan u ovaj slučaj. Roba i vozilo su oduzeti i poslati na carinski terminal, a po nalogu tužioca osumnjičeni je priveden na 24 sata. Drugi relevantni organi su obavešteni radi preduzimnja daljih radnja", navodi se u odgovoru policije za Gazeta Ekspres.

Portparol ovog Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu Ljiridona Dželjadini rekla je da su osumnjičeni uhvaćeni sa švercovanom robom u vrednosti od 100.000 evra.

Dodala je da je Osnovni sud u Gnjilanu zatražio pritvor za K.M, maloletnika , zbog sumnje zasnovane na tome da je u saizvršilaštvu počinio krivično delo "krijumčarenje robe" prema Krivičnom zakoniku Kosova.

Iako je prijavljeno da su osumnjičeni u porodičnoj vezi sa policajcem, koji bi eventualno mogao biti umešan u ovaj slučaj, Inspektorat policije Kosova je to je porekao.

"Nakon informacije da je u slučaju šverca lekova u regionu Gnjilana postojala sumnja da je umešan i policajac, Inspektorat policije Kosova PIK je odmah preduzeo istražne radnje, iz na osnovu kojih je utvrđeno da treći osumnjičeni nije policajac. Svi prikupljeni dokazi su prosleđeni istražiteljima Granične policije", dodaje se u odgovoru Inspektorata za Gazeta Ekspres.

Inače navedene injekcije, čije je šverc predmet istrage, koriste se u lečenju osoba zaraženih koronavirusom, jer je jedna od posledica od virusa kovid -19 zgrušavanje krvi.