Incident na Gazimestanu: "Policajci su nas tukli i govorili da je ovo njihovo"

Privođenje na Gazimestanu
Izvor: RTV Kim

Uprkos očekivanjima da će ovaj Vidovdan proteći u miru jer je posećenost vernika bila znatno manja od proteklih godina, posle parastosa na Gazimestanu dogodio se incident kada su pripadici kosovske specijalne policije primenili silu i uhapsili dva srpska mladića, Stefana Trajkovića (20) i Vojislava Simića (20) iz Kosova Polja, pišu Novosti.

Nakon parastosa na Gazimestanu, prilikom izlaska iz spomen kompleksa, dvojica mladića iz Lapljeg Sela, Vojslav Simić i Stefan Trajković privredeni su zbog nošenja zastave.

Trajković je kazao za RTV Kim, da je nakon što je policajac tražio Vojslavu Simiću da spakuje zastavu, "da je krenuo da odbrani druga".

Nakon toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

"Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola“, naveo je Trajković.

On je kazao da su ih policajci u autu tukli, a potom ih izbacili iz na magistralnom putu Priština-Mitrovica, nedaleko od Gazimestana.

"Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg Sela", rekao je Trajković.

On je naveo da nemaju vidljive povrede i da su nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni na hirurgiju.

"Pregledala me je doktorka, osećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, videćemo sada šta će nam reći na hirurgiji", zaključio je Trajković.

Александар Првуљ
29. Jun 2020.
Срећне вам ране јунаци! Ви сте со земљи. Оно о коме је св. књаз Лазар говорио пред битком.
Ivan
29. Jun 2020.
Jesu to nasi junaci,svaka im cast.Siptarske zastave se vijore po kojekakvim delivima juga Srbije i niko ih ne skida i ne batinja vlasnike...A sipteari masovno prijavljuju boraviste sada vec u Kraljevu I Krusevcu...
Oni
29. Jun 2021.
Bravo republika Kosova