Kancelarija za KiM osudila napad na Nenada Milenkovića

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osuđuje fizički napad na Nenada Milenkovića i zahteva od nadležnih organa da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj i pronađu odgovorne i utvrde motive.

"Nedopustivo je da bilo ko bude prebijan u severnom delu Кosovske Mitrovice, i to u trenutku kada se čitav naš narod na Кosovu i Metohiji suočava sa opasnošću koronavirusa", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ocenjeno je da ovakvi događaji ulivaju nesigurnost građanima, a posebno zabrinjava to što se napad dogodio ispred organa lokalne samouprave, usred dana.

"Nasilju bilo koje vrste nema mesta u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji i dodatnu zabrinutost izaziva to što je žrtva napada vlasnik medija koji je godinama dosledno učestvovao u borbi za unapređenje položaja srpskog naroda u južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Direktora RTV Puls iz Šilova Nenada Milenkovića su, kako je sam posvedočio, jutros u blizini zgrade Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, napale četiri maskirane osobe.