Kosovska policija kod sela Banje pucala na automobil pa privela pet osoba

Kosovska Policija
Izvor: Kosovo Online

Službenici Kosovske policije pucali su sinoć na automobil marke Audi kod kontrolnog punkta u selu Banje na severu Kosova, a nakon toga uhapsili pet osoba.

Kako se navodi u saopštenju Kosovske policije na Fejsbuku, automobil se na znak policajaca nije zaustavio, a policajac koji je "bio životno ugožen" bio je prinuđen da puca.

"Dok je policijska jedinica Kosovske policije bila na kontrolnom punktu u selu Banje na ilegalnom putu, vršeći svoje dužnosti i zakonska ovlašćenja u garantovanju bezbednosti, približilo se vozilo tipa audi džip. Policijski službenici na punktu su po procedurama dali znak da vozilo stane radi rutinskog pregleda, ali čim je osumnjičeni (vozač) primetio policajce koji su mu dali znak da stane, povećao je brzinu kako bi pobegao direktnim ugrožavanjem života policijskih službenika, dok je jedan od policijskih službenika da bi izbegao direktnu opasnost po život i druge policijske službenike bio prinuđen da upotrebi vatreno oružje", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kosovska policija je nakon toga na istom putu zaustavila još dva automobila, nakon čega je pet osoba privedeno.

"Nnadležne policijske jedinice su zaustavile još dva vozila koja su stigla na tu lokaciju, a za koja se sumnja da su povezana sa osumnjičenim vozilom, u kojem se nalazilo pet osoba, koje su upućene u policijsku stanicu na razgovor i dalje postupke u saradnji i koordinaciji sa organima pravde", dodaje se između ostalog, u saopštenju Kosovske policije.