Kosovska policija oduzela 1.245 saksija cveća, sumnja da su "ilegalno donete iz Srbije"

Zaplenjeno cveće
Izvor: Indeksonline

Ispostava Kosovske policije za region Istok oduzela je 1.245 saksija sa cvećem na putu Kosovska Kamenica-Gnjilane zbog nedostatka propratne dokumentacije, navodeći da se sumnja da je cveće ''ilegalno donetno iz Srbije'', prenos Indeks onlajn.

Iz Kosovske policije su saopštili da je nakon rutinske kontrole, u kombiju marke Mercedes pronađeno i zaplenjeno 93 paketa cveća. 

"Operativna jedinica Istok je, nakon dobijanja informacija sa terena o sumnjivim kretanjima u pograničnom pojasu, preduzela neophodne operativno-taktičke mere i provere na putevima graničnog pojasa i sporednim i regionalnim putevima na području Kamenice i Gnjilane. Oko 19.10 na magistralnom putu Kamenica-Gnjilane zaustavljeno je kombi vozilo marke Mercedes lokalnih registarskih oznaka. Prilikom pregleda, u kombiju je pronađeno ukrasno cveće različitih vrsta, 93 paketa, 1.245 vaza za koje nije postojao propratni dokument o poreklu i sadržaju, zbog čegase sumnja se da je cveće legalno uvezeno iz Srbije", navode iz Kosovske policije.

Kako dodaju, slučaj vodi policija, a sve dalje radnje biće preduzete u saradnji sa Tužilaštvom.