Kosovska policija sprečila pokušaj samoubistva u Prištini, povređena tri policajca

Skok sa zgrade - pokušaj samoubistva.jpg
Izvor: Foto-ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Kosovske policije i vatrogasne službe sprečili su jutros u Prištini pokušaj samoubistva osobe stare 27 godina, koja je nameravala da skoči sa krova zgrade Psihijatrijske klinike, prenosi Reporteri.

U saopštenju za javnost kosovske policije se navodi da je informacija o događaju dobijena oko 8.00 sati i da je brzom intervencijom sprečeno samoubistvo.

Kako sedodaje u saopštenju, policajci su tokom razgovora sa osobom koja je želela da skoči sa krova, prišli uz požarne stepenice.

"Nakon dobre i profesionalne koordinacije akcija svih timova za upravljanje situacijom, uz pomoć vatrogasaca, policajci su požarnim stepeništem prišli osobi i sprečili je da skoči sa krova zgrade", navodi se u saopštenju.

Zbog otpora koji je prilikom hvatanja pružala osoba koja je htela da skoči sa krova, povređena su tri policajca.

"Tokom ove intervencije radi sprečavanja dotičnog da skoči sa zgrade, tri policajca su zadobila telesne povrede, i njima je ukazana hitna medicinska pomoć. Policijski službenici su svo vreme vrlo profesionalnim akcijama i komunikacijom o okolnostima događaja pokušavali da smire dotičnu osobu kako bi izbegli incident, ali je osoba i napala policajce" kaže se u saopštenju policije.

Povodom ovog slučaja saslušano je nekoliko svedoka i uz konsultacije sa tužiocem preduzete su potrebne radnje za pokretanje postupka.