Kosovsko tužilaštvo: Podignute 63 optužnice u jednom danu

hapsenje
Izvor: Tanjug

Državni tužilac Kosova saopštio je da su u poslednja 24 sata protiv 88 osoba podignute 63 optužnice za različita krivična dela od strane osnovnih tužilaštava, prenosi Zeri.

Po nalogu državnog tužioca, 12 osoba je zadržano 48 sati, a podneta su tri zahteva za pritvor pet osoba, osumnjičenih za izvršenje različitih krivičnih dela.

Osnovno tužilaštvo u Prištini tokom poslednja 24 sata pritvorilo je dvojicu osumnjičenih po nalogu pritvorskog tužioca, a to tužilaštvo je takođe odredilo tri zahteva za određivanje pritvora za pet osumnjičenih osoba.

U poslednja 24 sata, Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je 16 optužnica protiv 17 osoba za različita krivična dela.

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu je u poslednja 24 sata, po nalogu tužioca, pritvorilo dve osobe u trajanju od 48 sati. Imajući u vidu da je to tužilaštvo podiglo 10 optužnica protiv 17 osoba za različita krivična dela predviđena Krivičnim zakonom Kosova.

Osnovno tužilaštvo Peći podiglo je u poslednja 24 sata sedam optužnica protiv 10 osoba za različita krivična dela.

Takođe, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu u tri odvojena slučaja pritvorilo je tri osumnjičena na 48 sati i podiglo pet optužnica protiv šest osoba.

Istovremeno, Osnovno tužilaštvo u Đakovici u poslednja 24 sata u tri odvojena slučaja pritvorilo je četiri osumnjičene osobe, u trajanju od 48 sati.

To tužilaštvo je takođe podiglo dve optužnice protiv dve osobe za različita krivična dela.

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podiglo je 13 optužnica protiv 15 osoba za različita krivična dela u poslednja 24 sata.

Takođe, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je u poslednja 24 sata privelo jednog osumnjičenog i podiglo 10 optužnica protiv 13 osoba zbog različitih krivičnih dela.