Ljumezi: Akcije hapšenja se nastavljaju i u narednim danima

Aleksander Ljumezi
Izvor: Ekonomia Online

Specijalne jedinica Kosovske policije sprovele su jutros akcije hapšenja na više lokacija širom Kosova u kojima je uhapšeno više službenika Agencije za razvoj poljoprivrede u okviru Ministarstva poljoprivrede zbog zloupotrebe službenog položaja u Prištini, potvrdio je glavni državni tužilac Kosova Aleksandar Ljumezi.

Ljumezi je saopštio da je jutros sprovedena akcija na više lokacija gde je obavljen pretres lokala uz zaplenu dokaznog materijala a uhapšeno je 12 osoba.

"Uhapšeno je 12 osoba, od koji su 10 službenici a dvoje su građani. Oni se sumnjiče za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, davanje i uzimanje mita", kazao je Ljumezi.

On je naveo da je zaplenjena veća suma novca kao i vozila, laptovovi i telefoni koji mogu biti dokazni material.  

Ljumezi je naglasio da će akcija Kosovske policije biti nastavljena i narednih dana.

Hapšenja su ovog jutra vršena u Agenciji za poljoprivredni razvoj zbog sumnje da su službenici ove agencije primali mito sa ciljem raspodele subvencija. Prema medijskim navodima, uhapšena su četiri službenika Agencije za poljoprivredni razvoj, a među njima je i šef agencije, Agim Nuha.

Direktor za Privredni Kriminala i Korupciju Nazmi Sahiti rekao je da je u današnjoj akciji zaplenjeno oko 400.000 evra.

Akcija pokrenuta u Prištini ovog jutra sprovodila se i u drugim regionima na Kosovu. Kako su preneli mediji akcija je sprovedena i u Istoku, Lipljanu, Gnjilanu i Podujevu.