Lopovi u domu porodice Andrejević napravili premetačinu, ukrali novac i zlato

Pljačka kuće Andrejevića - Gračanica
Izvor: Kosovo Online

Pljačkaši su odneli 500 evra i zlato, a tokom krađe koristili su rukavice i prema proceni forenzičara minimalne su šanse da se oni pronađu, rekla je za Kosovo Onlajn Milica Andrejević, čija je kuća noćas opljačkana u Gračanici.

Lopovi su u kuću Milice i Nikole Andrejevića upali kroz prozor. Članovi porodice nisu bili unutra. Nikola se nalazi na službenom putu, dok je Milica sa troje dece bila kod svojih roditelja.

"Razbili su prozor i ušli. Forenzičari su uzeli otiske, ali su lopovi koristili rukavice i to je za istragu, kako su mi kazali, nula odsto šansi da se pronađu počinioci. Sve su izpremetali po kući i lomili. Proveravali su svaku torbu, jaknu i fioke su prevrnuli. Torbicu sa zlatom i novcem su nam odneli i patike su ukrali", rekla je Milica Andrejević.

Razbijeni prozor i razbacane stvari po kući primetili su, jutros u 7 sati, Nikolini roditelji, koji žive u istom dvorištu.

"Pre šest meseci su opljačkali kuću jednog brata, pre nekoliko dana drugom bratu. Trećem bratu su ukrali u bašti luk, krompir i ostalo povrće. Sinoć je sin opljačkan. 2008. godine su mi ukralu plug i krave i kome da se žalimo, jedino Bog vidi istinu. Ako se na stane sa ovim, odlazimo odavde. 1999. godine nisu mogli da nas pomere odavde, ali će izgleda sada uspeti. Nemamo pristisak od Albanaca, ali imamo pritisak od naših. U velikom broju, smem da kažem istinu i reći ću javno, puno je kriminalaca ovde. Pobegli su iz Srbije i ovde su bezbedni", rekao je Nikolin otac Dragan Andrejević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je porodicu Andrejević i najavio da će u ponedeljak sazvati odbor za bezbednost.

Dragan Andrejević kazao je da će nakon susreta sa predstavnicima lokalnih vlasti u Gračanici u ponedeljak doneti konačnu odluku o napuštanju Gračanice. Pored Dragana iseljavanje iz Gračanice najavio je je u nedavnoj izjavi za Kosovo Onlajn i njegov brat Slaviša Andrejević, kada je obijena kuća njihovog brata Ljubiše Andrejevića.