Maljoku: Akcija "Brezovica" se nastavlja, objekti se pregledaju bez izuzetaka

Brezovica
Izvor: RTK

Tužilac Osnpvnog suda u Uroševcu Rasim Maljoku rekao je da se na Brezovici nastavlja akcija identifikacije građevina bez dozvola, kao i da iz tog procesa niko neže biti issključen, bilo da se radi o privatnim ili društvenim vilama, prenosi RTK.

Akcija se odvija u okviru istražnih radnji koje se sprovode u vezi sa slučajem "Brezovica", gde su zloupotrebe službene dužnosti, primanje i davanje mita, narušavanje životne sredine i životne sredine prilikom izdavanja građevinskih dozvola na područje Nacionalnog parka Šara.

"Imamo specijalnu operaciju skeniranja celokupne situacije u Nacionalnom parku 'Šara', područje Brezovice, počevši od područja 1, 2 i 3, pa do kraja područja Brezovice, kako bismo imali pregled jasno koliko objekata ima izgrađeno, koliko ima licenci u prvoj, drugoj i trećoj zoni i da li su ispunjeni uslovi predviđeni zakonom za izgradnju u ovoj zoni nacionalnog parka, rekao je Maljoku.

Prema njegovim rečima, pregled objekata biće bez izuzetka, bilo da su društveni ili privatni.

"Po završetku ove operacije očekuje se priprema izveštaja o tome da li su poštovani zakoni koji su na snazi prilikom izdavanja građevinskih dozvola na ovom području Nacionalnog parka "Šari" u Brezovici", rekao je između ostalog Maljoku.

Ova operacija je počela 4. avgusta ove godine, zajedno sa Upravom za teška krivična dela, Ministarstvom životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Kosovskom agencijom za katastar i opštinskim inspektorima Štrpca.