Murat Jašari proglašen krivim za pokušaj ubistva Azema Vlasija

Osnovni sud u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Specijalno Odeljenje Osnovnog suda u Prištini proglasilo je danas Murata Jašarija krivim za pokušaj ubistva Azema Vlasija i nezakonito posedovanje oružja, saopšteno je iz tog suda, prenosi Kosovo pres.

Kako navodi taj medij, u saopštenju se navodi da je Osnovni Sud u Prištini odlučio o predlogu Specijalnog tužilaštva Kosova za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja sa pritvorom u zdravstvenoj ustanovi protiv optuženog M.J. za krivična dela: pokušaj teškog ubistva i neovlašćeno držanje, kontrola ili posedovanje oružja iz Krivičnog zakonika Kosova.

Dodaje se da je optuženom M.J. sud izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja sa zadržavanjem u Institutu za sudsku psihijatriju u Prištini i obavezao relevantnu zdravstvenu ustanovu koja će izvršiti tu meru u Kliničkom centru u Prištini, obaveštavati sud pismenim izveštajem o sprovođenju mere i zdravstvenom stanju optuženog, koji će sačiniti relevantna zdravstvena ustanova najmanje jednom u šest meseci.

"Mera prinudnog psihijatrijskog lečenja izrečena ovom odlukom biće na snazi po prestanku okolnosti zbog kojih je izrečena, na osnovu izveštaja i ispitivanja Instituta za psihijatrijsku forenziku u Prištini", navodi se u saopštenju.

Ističe se da se posebnom presudom optuženom M.J. mera pritvora produžava do pravosnažnosti navedene odluke i da se pritvor održava u Institutu za psihijatrijsku forenziku u Prištini.