Niz dojava o bombama u beogradskim bolnicama

VMA
Izvor: vma.mod.gov.rs

Dojave o navodno postavljenim bombama primljene su danas u KBC "Dragiša Mišović", Gradskoj bolnici i Ginekologiji na Zvezdari i Vojnomedicinskoj akademiji, javili su beogradski mediji, a potvrdili Tanjugu nadležni organi, prenosi RTV.

Posle današnjih dojava o bombama postavljenim u nekoliko srednjih beogradskih škola i u Visoke škole elektrotehnike i računarstva, kao i na bazenu Tašmajdan, policija je poslala antidiverzione timove i u beogradske bolnice.

Prema snimcima na društvenim mrežama, vide se ljudi koji napuštaju bolnicu na Zvezdari, a policija je na licu mesta, prenosi Blic.

Jedna Beograđanka, koja je dovela majku na odeljenje hitnog prijema na VMA, rekla je za Tanjug da su svi pacijenti, koji nisu teški slučajevi, evakuisani do iza rampe ispred bolnice.

Oko bolnice i u njoj primetne su jedinice MUP-a sa psima tragačima.

Na adresu Vojnomedicinske akademije stigao je preteći mejl sa porukom o sedam postavljenih eksplozivnih naprava, objavio je Informer.

Kako se navodi, u mejlu anonimnog pošiljaoca piše da je svaki od eksplozivnih uređaja tempiran i da sadrži po kilogram C4 plastičnog eksploziva, kao i da se dve od sedam naprava nalaze u kanti za medicinski otpad, a jedna na drugom spratu najveće beogradske bolnice.