Novi napad na Srbe, nožem nasrnuli na Radoja Pumpalovića u selu Dubrava kod Istoka

Kuća Radoja Pumpalovića
Izvor: Ministarstvo za zajednice i povratak

U selu Dubrava kod Istoka na Kosovu nepoznato lice provalilo je u ponedeljak u kuću povratnika Radoja Pumpalovića i nožem nasrnulo na njega.

U saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak navodi se da se napad dogodio juče oko 17 časova i da je provalnik tražio novac od Pumpalovića, te da mu je, uvidevši da nema novac, posle kraće prepirke ukrao mobilni telefon i nestao u nepoznatom pravcu.

Nakon napada, Pumpalović je obavestio svoje komšije rođake i policiju, koja je od njega u Policijskoj stanici uzela izjavu i pokrenula istragu.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak obišli su danas porodicu Pumpalovića, ali ih nisu zatekli kod kuće, a po rečima komšija, Radoje je napustio selo i otišao u Beograd kod svoje dece.

Povodom novog napada na Srbe povratnike na Kosovu, ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić rekao je da svaki bezbednosni incident usmeren prema povratnicima i njihovoj imovini mora biti tretiran sa posebnom pažnjom i razrešen u najkraćem roku od strane nadležnih organa.

''Povratnici predstavljaju najranjiviju grupu stanovnika kojima je potrebna institucionalana zaštita zbog učestalih napada na njih“, rekao je Jevtić.

Radoje Pumpalović u selu Dubrava kod Istoka živi sa svojom suprugom Desankom, koja u momentu napada nije bila kod kuće.

Jučerašnji napad nije prvi na Pumpaloviće i njihovu imovinu u selu Dubrava kod Istoka.