Peć: Ponovo kamenovana kuća Rumene Ljubić

Rumena Ljubić iz Peći
Izvor: Radio Goraždevac

Kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći kamenovana je ponovo sinoć, potvrdio je za Radio Goraždevac predsednik Privremenog organa za Peć, Miloš Dimitrijević.

Dimitrijević je rekao da su polomljeni još neki prozori na kući, kao i da će nastalu štetu platiti Privremeni organ opštine Peć i Kancelarija za Kosovo i Metohiju. On je dodao da je slučaj prijavljen policiji.

Iz regionalne direkcije Policije Kosova danas nisu odgovorili na poruke i pozive Radio Goraždevca do objavljivanja ove vesti.

Ovo je drugi put u protekla 24 sata da je kuća profesorke u penziji Rumene Ljubić kamenovana.

Rumena Ljubić, uz porodicu pravoslavnog sveštenika, jedina je Srpkinja u centru ovog grada. Nju ponekad obiđe sveštenik koji živi nedaleko od njene kuće, kao i Srbi iz Goraždevca. Prema njenim rečima, ništa joj ne pada teško kao samoća.

Ja
15. Oktobar 2021.
Godinama cine incidetente narodu svaku silu napada i provokacije da se to svega spreci sve sile to je previse!!!
Miodrag iz Peći
15. Oktobar 2021.
Ni sam ne znam koliko sam vremena proveo prvo u staroj albanskoj kući gde su stanovali a kasnije u velikoj i lepoj kući koju su podigli od svoje skromne plate nastavnika u osnovnoj školi. Upravo zbog njih sam kasnije upisao učiteljsku školu i bio veoma ponosan što sam kod njih držao časove praktične nastave u tada novoj školi: "Ivo Lola Ribar". Baš zato što su kuću izgradili svojim parama na sopstvenom placu pored "Puonirskog Doma" kogaj su uzurpirale siromašne albanske porodice, Rumena nije prodala svoju kuću. Još nešto veoma važno Rumena jeste Srpkunja ali je njen muž Jevrej i nekoliko puta su mu sestre nudile da pređu u Izrael. Nusu hteli.
Toliko o Raminom i Vjosinom laparanju da su Albanci uvek štitili Jevreje.
Istina
15. Oktobar 2021.
Mora da i baka Rumena nesto svercuje i ima kriminalni dosje, treba da posalju rosu da izvrsi pretres, gde su sad brizni ambasadori da se jave ili je po njima i to vladavina prava i borba protiv kriminala, Sramota, bruka i jad od evrope i svih stranih ambasadora koji cute na ovo. A svi su skocili na Srbe koji brane pravo na slobodu i zivot.