PIK: Uhapšen pripadnik Kosovske policije

Kosovska policija logo
Izvor: Večernje novosti

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je večeras da je slobode lišen jedan pripadnik Kosovske policije sa severa Kosova.

U saopštenju PIK-a je navedeno da je policajac Direkcije policije za Severnu Mitrovicu umešan u nezakonitu aktivnost.

Na osnovu pristiglih informacija, navodi se, osumnjičeni sa inicijalima D.K. je od građana tražio iznos novca u vrednosti od 25.000 evra, kako bi omogućio prenos opreme fabrike iz Opštine Zvečan u Opštinu Gračanica.

Istražitelji PIK-a pokrenuli su akciju prikupljanja dodatnih informacija u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su istražitelji PIK-a započeli krivičnu istragu zbog sumnje da je policijski službenik izvršio krivična dela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "Podmićivanje".

U skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, navodi se, Istražitelji PIK-a dobili su nalog od Osnovnog suda u Mitrovici, uključujući skrivene istražne mere, naime, simulaciju krivičnog dela.

Ovu naredbu danas su sproveli istražitelji PIK-a kojima su pomogle Specijalizovane jedinice Kosovske policije, koje je rezultiralo hapšenjem osumnjičenog  D.K., navedeno je u saopštenju.

Tokom hapšenja, navodi se, kod osumnjičenog  je pronađeno 12.500 evra koje je prema iskazu dobio od podnosioca žalbe.

Osumnjičenom je prema nalogu Tužilaštva određen pritvor do 48 sati.