Policija u Podujevu zaplenila 91 kilogram marihuane

Marihuana
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kosovska policija zaplenila je tokom akcije u Podujevu 91 kilogram marihuane i tom prilikom uhapsila jednu osobu, prenosi Reporteri.

Major Rešat Murselji je na konferenciji rekao da je ova akcija nazvana "Kamera" sprovedena nakon višemesečnih istraga, koordinisanih sa Tužilaštvima Prizrena i Prištine i daa je pored jednog uhapšenog raspisana poternica za još tri osobe.

Kako je rekao, tokom akcije, osumljičeni je automobilom udario policijskog islednika, koji je zadobio lakše telesne povrede.

Osim narkotika, oduzeta su četiri vozila i znatna količina novca.

Prema navodima policije, sumnja se da je droga potekla iz Albanije sa odredištem u susednim zemljama i da je imala krajnje odredište u zemljama EU.

"Policija je prilikom kontrole automobila pronašla 34 paketa od 91 kilograma marihuane i uhapsila osumnjičenog. Pretresena je i kuća drugog osumnjičenog i ništa sumnjivo nije pronađeno. Policija traga za još trojicom osumnjičenih. Pored opojne droge, oduzeta su četiri automobila i količina novca u vrednosti od preko 650 evra. Sumnja se da je droga potekla iz Albanije sa odredištem u susednim zemljama i da je imala krajnje destinacije u zemljama EU", saopštila je Kosovska policija na konferenciji za novinare.