Policijski inspektorat pokrenuo istragu o mogućem curenju informacija o akciji na severu

Rosu u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Kosovski policijski inspektorat pokrenuo je istrage o mogućem curenju informacija o akciji kosovske policije od 13. oktobra koja je izvedene u nekoliko gradova: Prištini, Peći, Južnoj Mitrovici, Severnoj Mitrovici i Zvečanu, potvrđeno je za Reporteri.

Sumnju o mogućem curenju informacije, već posle nekoliko sati od sprovođenja akcije, izneo je direktor policije Samedin Mehmeti, ali iz PIK-a nisu odgovorili da li je on dao svoja saznanja o ovom pitanju.

„Pozivajući se na Vaš zahtev, obaveštavamo Vas da je Policijski inspektorat Kosova po službenoj dužnosti započeo preliminarnu istragu zbog sumnje na neovlašćeno odavanje informacija o policijskoj akciji od 13.10.2021. godine koju je sprovela Kosovska policija u Severnoj Mitrovici“, navodi se u odgovoru PIK-a za Reporteri.

Mehmeti je rekao da je došlo do curenja informacija o akciji koja je pripremljena i dodao da se ovaj slučaj istražuje.

„Sumnja se da je došlo do nekakvog curenja informacija i to je nešto što se istražuje. Na severu kontrola na osam lokacija nije mogla da bude završena, jer se okupio veliki broj građana da opstruiše policijske službenike“, rekao je Mehmeti.