Policijski inspektorat preporučuje suspendovanje policajca koji je uhapsio Faika Fazljiua

Faik Fazliu
Izvor: GazzetaExpress

Policijski inspektorat Kosova vodi istragu protiv policajca koji je uhapsio bivšeg šefa ORV OVK Faika Fazljiua pod sumnjom da je počnio krivično delo „lakša telesna povreda“ i preporučio njegovu suspenziju, prenosi Gazeta ekspres.

Pren nekoliko dana Fazljiu je Inspektoratu dostavio žalbu protiv policjca i njegovog nadređenog, uz koju je priložio lekarski izveštaj, u vezi sa okolnostima u kojima je uhapšen u jednom baru u Prizrenu.

Fazljiu je izjavio da je iznenađen što je uhapšen i negirao je da je pretio policajcu, rkavši da ga čak nije ni pogledao.

Takođe je naveo da mu je u policijskoj stanici je pretpostavljeni policije u Prizrenu tri puta izrekao uvredljive pretnje.

Istakao je da se policajac prema njemu ponašao tendenciozno.

„Zapravo, ne znam ni kako da objasnim kako je došlo do hapšenja, jer apsolutno nisam dao ni najmanji povod policajcu da se tako ponaša prema meni. On se tendenciozno ponašao prema meni, znam to. Objasnio sam to istražiteljima, koji su se i sami uverili, gledajući video snimak i Tužilaštvo je videlo da nemam apsolutno nikakve veze sa bilo kakvim pretnjama policiji“, rekao je Fazljiu.

Nakon hapšenja Fazljiua, došlo je do verbalnog okršaja putem društvenih mreža, između njega i ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje koji je objavio da je „prošlo vreme da policajce vređaju i napadaju tokom vršenja dužnost".