Porodica sa Kosova preživela užas u Hrvatskoj, napadnuti na parkingu i opljačkani

Reporteri
Izvor: Reporteri

Petočlana porodica Mrasori sa Kosova doživela je užas na putu za Švajcarsku. U Hrvatskoj su se zaustavili na javnom parkingu, a tada su ih napala tri maskirana napadača, prenosi Reporteri.

Porodica sa troje maloletne dece krenula je na godišnji odmor u Švajcarsku. Prema njihovim rečima, lopovi su im na stajalištu kod benzinske pumpe u blizini Slavonskog Broda, prvo isekli gume, pa zatim razbili staklo na automobilu.

"Lopovi su nas probudili i tražili su da im damo novac i nakit. Borili smo se sa njima. Pored žene i troje dece nisam uspeo da se izborim. Dao sam im sav novac i nakit koji vredi oko 20.000 evra", kaže najstariji Mrasori.

On dodaje da je policija došla na mesto zločina, ali u stanici im nisu dali nikakvu nadu da će lopovi biti uhvaćeni, niti da će slučaj biti rešen.

Kako piše Reporteri, porodica Mrasori se vratila u Švajcarsku potpuno istraumirana bez nade da će im novac i stvari ikada biti vraćeni. Oni pozivaju sve emigrante koji prolaze kroz Hrvatsku da paze da ne nalete na lopove.

"Umreću i neću zaboraviti. Neka se svi čuvaju. Kao što se to dogodilo nama, može se dogoditi bilo kome", rekli su Mrasori.