Porodica Simić iz Preoca ponovo na meti, treći put im opljačkana kuća

pljačka
Izvor: Facebook

Sinoć je nastavljen niz incidenata u opštini Gračanica, a ovoga puta, nepoznati počinioci upali su i opljačkali kuću porodice Simić u Preocu.

Siniša Simić za Kosovo Onlan navodi da je ovo treći put kako mu obijaju kuću, a Kosovska policija do sada nijednom nije uspela da pronađe lopove.

"Šteta nije velika, ali deca su se puno potresla. Iskreno, izgubio sam i volju da živim ovde, treći put se ovo dešava, svega mi je preko glave. Sve će da se nadoknadi, ali nervoza i strah, to ne može da se nadoknadi. Bila je policija, doći će ponovo, ali ne znam više šta da kažem", očajan je Simić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović za Kosovo Onlajn kaže da je ovo jedan u nizu incidenata, i da su nadležni iz opštine više puta apelovali na policiju i bezbednosne strukture da zaštite srpsko stanovništvo.

"Jednostavno, bezbednost je veoma bitan faktor za srpski narod na KiM i povezan je sa opstankom našeg naroda ovde. Nastavićemo kao opština da apelujemo na policiju da vidimo koje to mere mogu da se preduzmu kako bi se zaustavili ovi incidenti, jer ovo je treći put da obijaju kuću gospodinu Simiću. I kada počinioci svaki put prođu nekažnjeno, to ih samo ohrabruje da nastave da čine ta dela", kaže Popović.