Požar u kući policajca iz Leposavića, dan ranije promenio tablice

Specijalne jedinice u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

U selu Dobrava kod Leposavića obijena je kuća pripadnika Kosovske policijske službe D.N. (1975), a nepoznati počinilac je zatim i podmetnuo požar, potvrdio je za Kosovo onlajn portparol policije za sever Branislav Radović.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, nepoznata osoba je ušla u kuću i unutar nje podmetnula požar koji je zahvatio stvari za poljoprivredu, razbijena su stakla na prozorima i oštećeni su i crepovi na krovu kuće. Nije bilo povređenih, a vatra se proširila i na druge delove kuće gde nije pričinjena materijalna šteta.

U izveštaju se dodaje da je vlasnik kuće rekao da ništa nije ukradeno, osim pričinjene materijalne štete.

Obeveštene su jedinice forenzike, istražne jedinice Policijske stanice u Leposaviću kao i regionalne jedinice.

O svemu je obavešten državni tužilac, a slučaj je kvalifikovan kao "podmetanje požara". Kako se dodaje, Policijska stanica u Leposaviću je otvorila slučaj. Istraga je u toku.

Prema nezvaničnim saznanjima Kosovo onlajn, policajac u čijoj kući je izbio požar dan ranije je promenio registarske oznake na svom automobilu u sklopu akcije prištinskih vlasti o preregistraciji srpskih tablica na oznake RKS. Inače, samo dvoje građana iz severnih opština je od 1. septembra, kada je počela ova akcija, odlučilo da promeni registarske oznake na automobilima.