Preminuo legendarni fudbaler Trepče

Miško Stolić
Izvor: RTV Kiss

Proslavljeni fudbaler iz Kosovske Mitrovice Miško Stolić preminuo je jutros u 70. godini života, saopšteno je iz Fudbalskog kluba "Trepča".

U saopštenju se navodi da je vest rastužila sve u klubu i dodaje da će Stolić ostati upamćen kao čovek koji je svoj život posvetio fudbalu i svojoj Trepči.

"Sve nas je zatekla tužna vest da je jutros iznenada u svojoj 70. godini preminuo Miško Stolić, legenda jugoslovenskog i kosovsko-metohijskog fudbala. Virtuoz sa loptom iz svojih igračkih dana, svojim golovima punio je stadione u Kosovskoj Mitrovici i uveseljavao vernu publiku iz grada kraj Ibra", kaže se u saopštenju.

Miško Stolić je u Trepči proveo najbolje godine svoje igračke karijere, od 1971. do 1987. Nakon toga uplivao je u trenerske vode, gde je sa uspehom stvarao generacije i generacije mladih igrača u Fudbalskom klubu "Rudar".

Poklonici fudbalske igre, naročito mlađe generacije će ga posebno pamtiti, jer je mnoge od njih naučio prvim fudbalskim koracima, a ostaće upamćen kao idol mnogim fudbalerima na Kosovu.

Stolić je bio i član čuvene generacije koja je u bivšoj Jugoslaviji igrala prvu ligu i stigla do finala Kupa Jugoslavije. Iza sebe ostavio suprugu, sina i ćerku.

 

Dragoljub
15. Avgust 2021.
Neka mu je večna slava !