Pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije preminuo na Jarinju

Slika preminulog kosovskog policajca koju su objavili mediji na albanskom
Izvor: Gazzeta express

Pripadnik specijalne granične jedinice Kosovske policije preminuo je danas na administrativnom prelazu Jarinje, prenosi Reporteri.

Smrt Redžepa Sejdiua potvrdio je zamenik direktora policije na severu Veton Eljšani.

„Oko 07.20 policajac je pronađen mrtav tokom smene na Jarinju. Njegove kolege su ga pronašle mrtvog, nekoliko sati nakon što je otišao da se odmori“, rekao je Eljšani.

Pokojni policajac bio je u sastavu Specijalnih jedinica granične policije.

Telo je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu, a sahrana se očekuje sutra. Portali na albanskom jeziku su objavili sliku preminulog kosovskog policajca, koji je kako je naveo kosovski ministar policije Dželjalj Svečlja učestvovao u hapšenju Dejana Pantića.

"S dubokom tugom primio sam vest o smrti policajca Redžepa Sejdiua dok je bio na dužnosti u stanici granične jedinice za brzu intervenciju na Jarinju. Sejdiu će ostati upamćen kao posvećen i neumoran policajac, angažovan u borbi protiv svakog zločina posebno poslednjih godina na severu naše zemlje kao pripadnik granične jedinice za brzu intervenciju. Zajedno sa svojim kolegama, Redžepi se pre godinu dana opirao 19-dnevnoj blokadi na Jarinju nakon što je uhapsio bivšeg policajca Dejana Pantića.
Izražavam najiskrenije saučešće njegovoj porodici, majci, supruzi njegove dece", napisao je Svečlja između ostalog na Fejsbuku.