Priština: Pritvoreno devet osoba zbog ilegalnog kockanja

Ilegalno kockanje
Izvor: Lajmi

Osnovni sud u Prištini je na zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini izrekao meru pritvora optuženima S.F., A.P., S.S., L.P., F.H., G.K., F.S., J.Đ., F.K, R.M., zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo organizovanje piramidalnih šema i ilegalno kockanje, prenosi Ljajmi.

Takođe su okrivljeni F.S., S.F. i F.H. da su pojedinačno počinili krivično delo neovlašćeno držanje, kontrola ili posedovanje oružja.

Sud je optuženima odredio pritvor u trajanju od jednog meseca, sa početkom od 24.03.2021. kada su privedeni, a optuženom R.M. je određena mera kućnog pritvora takođe u trajanju od jednog meseca u istom vremenskom periodu.

„Sudija za prethodni postupak ocenio je da su mera pritvora i kućni pritvor adekvatne mere za nesmetan razvoj tog krivičnog predmeta, zbog osnovane sumnje da ukoliko budu pušteni na slobodu mogu da pobegnu ili izbegnu poziv suda. Takođe mogu sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze utičući na saizvršioce i potencijalne svedoke, kao i uticati na nestanak i uništavanje konkretnih dokaza“, navodi se u saipštenju.

Stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova preko Osnovnog suda u Prištini.