Racija Euleksa: Uhapšen lider veterana OVK Hisni Gucati

Gucati hapsenje
Izvor: Koha ditore

Pripadnici Euleksa noružani dugim cevima, njih oko 50, ušli su danas oko 11 časova u prostorije veterana OVK u Prištini i uhapsili predsednika organizacije Hisnija Gucatija.

Navodi se da su posle kraće rasprave i ubeđivanja policajci pod punom opremom stavili lisice na ruke Gucatiju i izveli ga iz prostorija. Očekuje se da bude odveden tokom dana u Hag.

Kako je objavio Indeksonlajn, policajci te misije ušli su u kancelarije Organizacije ratnih veterana OVK, čiji članovi su prethodnih dana nekoliko puta prijavljivali da dobijaju tajna dokumenta iz Specijalnog suda.

Kosovska policija ostala je ispred prostorija i nije reagovala, javlja Koha.

Sekretar Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku, izjavio je da je u toku racija koju policija Euleks vrši u kancelarijama ove organizacije.

On je uputio optužbe protiv kosovskih institucija koje ih, kako je rekao, "primoravaju da se sami pozabave tim nitkovima".

"Ovo je nezakonita akcija Euleksa. Došli su u naše kancelarije i samo proveravaju. Naša država je kriva što nas je primorala da se sami nosimo sa tim idiotima", rekao je Kljinaku i dodao da ne zna zašto se ova akcija odvija.

Rks
25. Septembar 2020.
Za to nikad sa serbiju da eazgovoramo samo treba da nikad dialog sa serbiom nista dobro nema sa serbiom
Nostradamus
25. Septembar 2020.
Vreme je za budjenje iz lepog sna 😉👍