Radović: Posle slavlja u Severnoj Mitrovici nađene čaure, tužilac naložio istragu 

Branislav Radović
Izvor: Kosovo Online

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović izjavio je da su sinoć tokom slavlja u Severnoj Mitrovici, korišćena pirotehnička sredstava, kao i da su, nakon što su se građani razišli, pripadnici Kosovske policije pronašli čaure od municije za pištolj i automatsku pušku.

Radović je za Kosovo onlajn dodao da je tužilac naložio da se taj slučaj tretira kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti i da je pokrenuta istraga.

"Dana 3.4. 2022.oko 23.30 u Ulici kralja Petra Prvog na takozvanom kružnom toku došlo je do slavlja, najverovatnije zbog rezulatata izbora koji su održani u Republici Srbiji, a koji su ispraćeni uz veliku kolonu putničkih automobila, kao i uz upotrebu pirotehničkih sredstava, baklji, petardi, vatrometa i slično. Nakon razilaženja stanovništva, odnosno naroda koji je slavio, od strane prisutine patrole policije primećene su čaure na kružnom toku i u blizini njega. Rač je o čaurama municije za pištolj i 55 čaura municije za automatsku pušku, kao i ostacima od pirotehnike na putu, verovatno, od petardi. Kontaktiran je tužilac koji je nalažio da se slučaj okarakteriše kao izazivanje opšte opasnosti i nastavi sa istragom protiv NN lica", rekao je Radović.