Saslušani osumnjičeni za krijumčarenje cigareta sa Kosova

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana trojica osumnjičenih za krijumčanje cigareta bez akciza sa Kosova, prenosi RTV.

Milojko R. (45), Ljuban Z. (39) i Velibor T. (46) sumnjiče se da su izvršilii krivična dela Krijumčarenje i Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopštilo je VJT u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema Milojku R. i Veliboru T. i zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da je Miljojko R. naručio i organizovao nelegalnu kupovinu, transport i skladištenje cigareta bez akciznih markica i bez dokumentacije o poreklu robe, tako što je 30. septembra ove godine vozaču kamiona Veliboru T, usmeno naložio da cigarete sa Kosova, preko Novog Pazara doveze do Borče u Beogradu, što je Velibor T. i učinio.

Ljuban Z. se sumnjiči da je, kao direktor i vlasnik jednog privrednog društva za transport iz Rume, zaključio fiktivni ugovor o zakupu motornog vozila, čime je Miljojku R. stavio na raspolaganje i korišćenje navedeni kamion, kako bi bio korišćen za nelegalni prevoz akciznih proizvoda, bez akciznih markica.