Sin uhapšenog Milosavljevića: Ne znamo zbog čega je uhapšen, brinemo za njegovo zdravlje

Osnovni sud u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Bojan Milosavljević, sin Gavrila Milosavljevića koga je Kosovska policija uhapsila zbog optužbe za navodi ratni zločin, rekao je da je njegov otac priveden u Istoku u koji je otišao zbog imovinskog spora, koji vodi sa Albancem koji je uzurpirao njihovu imovinu.

Bojan Milosavljević je za Kosovo onlajn rekao da je nakon informativnog razgovora u Istoku njegov otac prebačen u pritvorsku jedinicu u Prištini. Gavrilo Milosavljević se javio iz Prištine da obavesti porodicu da je uhapšen i od tada oni i dalje ne znaju ništa o njemu.

"Još uvek ne znamo ništa, osim da se moj otac nalazi u pritvorskoj jedinici u Prištini. Ne znamo čak ni za šta ga optužuju, zašto je uhapšen. On je otišao u Istok zbog spora oko nekretnine koja je na ime njegove majke, a koja je uzurpirana od strane Albanca. U Istoku je priveden na informativni razgovor odakle je prebačen u Prištinu", rekao je Milosavljević.

Dodao je da je porodica zabrinuta za njegovo zdravlje.

"Moj otac je na Kosovo odlazio mnogo puta i nakada nije imamo nikakvih problema. On je penzioner, čovek u godinama (63), ima problema sa visokim pritiskom, zabrinuti smo za njegovo zdravlje", rekao je Milosavljević

Kako je ranije saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Gavrilo Milosavljević je uhapšen juče u opštini Istok zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu. 

Kancelarija za KiM je odmah po saznanju angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Milosavljevića i pružiti mu punu pravnu zaštitu.